Nelja soola seguga keha aluseliseks!

Nelja soola segu

Nelja soola segu on nelja võimsa karbonaatsoola kombinatsioon

Inimese keha peaks olema veidi leeliseline, et see toimiks optimaalselt. Selleks on vaja leeliselist kütust, mida me saame toidust, vedelikest, mida me joome (eriti vesi) ja õhku, mida me hingame (hapnikku). Kui see kõik töötab meie jaoks ja meil õnnestub pH-tasakaalu saada, siis sellest sõltub ka meie keha suutlikkus eemaldada mürgiseid jääkaineid.

4 soola prepaat on bakterite-, seente-, intoksikatsiooni-, põletiku, vähivastane antioksüdant, mille toime on kudede liigset happesust langetav ja seetõttu on see ka sportlikele saavutustele soodsat mõju avaldav mineraalsoolade segu. See on vahend, mis aitab muuta kehavedelikud ja koed aluseliseks!

4 Salts koosneb neljast organismile vajalikust mineraalsoolast:

  1. naatriumvesinikkarbonaadist, NaHCO3 (tuntud söögisoodana)
  2. magneesiumvesinikkarbonaadist, MgHCO3
  3.  kaaliumvesinikkarbonaadist, KHCO3
  4. kaltsiumvesinikkarbonaadist, CaHCO3

Nimetatud neli mineraalsoola esinevad looduslikult inimese organismi vedelikes. Need mineraalsoolad aitavad vähendada toitumisest ja valedest eluviisidest põhjustatud happelist keskkonda, säilitada normaalset happe-alus tasakaalu ainevahetuses ning ühtlasi aeglustada kudede hävimise protsesse.

Raske füüsilise koormuse või psühhoemotsionaalsete pingete tõttu tekivad organismis orgaanilised happed, millest tuntuim on süsivesikute anaeroobse ainevahetuse lõpp-produkt – piimhape. Piimhappe ja teiste happeliste ainete (rasvhapete ainevahetusest pärit ained) kogunemise tagajärjel muutuvad lihased valulikuks ja annavad tunda liigeste piirkonnas.

4 soolast valmistatud puhverlahus neutraliseerib (puhverdab) happeid ja pikendab lihaste võimet kauem ja paremini füüsiliselt vastu pidada.

Lisaks:

  • Parandab seedimist;
  • hoiab ära luude hõrenemise;
  • kõrvaldab kõrvetised ja iiveldused;
  • hoiab ära sooletrakti haavandite tekke, bakteriaalsed- ja seeninfektsioonid, kroonilised tupepõletikud;
  • kõrvaldab pingepeavalu;
  • kõrvaldab kuseteede põletikud;
  • leevendab ja võtab regulaarsel kasutamisel ära fibromüalgilised valud (lihasvalud) jpm.

Ühest purgist jätkub 3-4 kuuks, vastavalt sellele, kui tihti peate kasutama.

Kasutamine: Soovituslik ööpäevane kogus: maksimaalselt 3 korda päevas üks teelusikas/mõõtelusikas (6g) segada klaasi puhta veega 1 tund enne või pärast sööki. Mitte ületada päevaseid soovituslikke koguseid. Toidulisandit mitte kasutada mitmekesise toitumise asendajana.

Lisaks võib nelja soola segu tarbida ka koos igapäevase veega. Selleks tuleks lisada pool tl nelja soola segu ja pool tl himaalaja soola 2l vee kohta. C-vitamiini saamiseks ja maitse parandamiseks võib veele juurde pigistada ka sidrunit.

Dr Riina Raudsik toob välja oma artiklis „Vesi – sisekeskkonna tasakaalustaja“, miks on vajalik aluseline ja mineraliseeritud vesi. Kõik meie kehavedelikud – veri, lümf, rakkude sisesed ja rakkude vahelised vedelikud on soolased ja aluselised.

Dr Raudsik ütleb:

  • Kergelt mineraliseeritud ja aluseline vesi hoiab meie rakud tervena.
  • Kui joome magedat vett, siis liigub vesi rakku, et soolasust tasakaalustada ja rakk lõhkeb, hävib. Janutunnet ei teki ja haiguste arenguks on pinna soodne.
  • Liiga soolase vee tarbimisel liigub vesi rakust välja, tõmbub krimpsu ja hävib.

Lisaks toob Dr Raudsik välja, et tursed inimese kehas on kroonilise veepuuduse tunnus. Tursete tekkimine tähendab, et vesi on vereringest väljas või on seda kehas liiga vähe. Sellega kaasneb ka trombioht, arteriaalne vererõhu tõus ja põletikuliste haiguste teke. Parim lahendus on aga juua aluselist vett. Vee ja soolade puudusest võib tekkida ka kõrgvererõhutõbi, limaskestade sagedased põletikud(nohu, kuiv köha, allergiad, põiepõletikud, astma, bronhiit jne), ekseem, psoriaas, akne, atoopiline dermatiit ja naha seenhaigused.

Dr Raudsik pöörab tähelepanu ka asjaolule, et keharakkude veega täitumine võtab aega, mistõttu ei saa probleemidele lahendust peale ühekordset 1-2 klaasi vee joomist.

Aluselised soolad on sõltumatult tõestatud Euroopa Toiduohutusameti poolt, et nad aitavad kaasa normaalsele tasakaalule kehas:

Energia: Energiatootlik ainevahetus ning väsimuse ja kurnatuse vähenemine.

Elektrolüüdi tasakaal: Elektrolüütide tasakaal kehas.

Vere tervis: Punaste vereliblede moodustumine, hapniku transportimine kehas, vere hüübimine ning normaalne vererõhk.

Mõistus: Neurotransmissioon, närvisüsteem, kognitiivne ja psühholoogiline funktsioon.

Seedimine: Seedetrakti ensüümide normaalne funktsioon.

Rakkude kaitsevõime: Immuunsüsteem ja rakkude kaitse oksüdatiivse stressi eest.

Lihased: Lihaste funktsioon, rakumembraanid, valkude süntees

Kokkuvõtvalt võiks öelda, et jooge rohkem vett ja just aluselist vett. Mahl, kohv, tee, limonaad jne ei asenda vee tarbimist!

Allikas: https://raudsik.com/artiklid/vesi-sisekeskkonna-tasakaalustaja/

Add Comment

five × 4 =